úterý 16. srpna 2016

8 Tipů na zdravé smoothie!

Ahoj holky,
dnes jsem si pro vás přichystala 8 receptů na zdravé smoothie. Ke všem budete potřebovat pouze mixér, vodu a ovoce (popř. cukr nebo led, to už je na vás).
Je to skvělá pochoutka a letní osvěžení. Já si občas dělám tyto smoothie i do školy (i když zrovna není) a musím říct, že po nich nejsem ve škole tolik unavená :-)





1. KIWI JAHODA
Potřebujeme: Jahody, kiwi, trochu vody
Oloupeme a nakrájíme si kiwi na menší kousky a jahody rozkrájíme na polovinu. Hodíme do mixéru a pro snadnější rozmixování a řidší nápoj (bez vody bývá opravdu HODNĚ hustý) přilijeme trochu vody, mixujeme a můžeme podávat :)

2. LESNÍ SEN
Potřebujeme: Borůvky, maliny, jahody, vodu
Nakrájíme si jahody na polovinu a hodíme do mixéru. Borůvky a maliny krájet nemusíme :) Přilijeme opět asi půl hrníčku vody a rozmixujeme. Poté už vám přeju jenom dobrou chuť ;)

3. BANÁNOVÉ SMOOTHIE
Potřebujeme: 2 banány, vodu
Když přidáte do jakéhokoliv smoothie jen trochu banánu, bude tam hodně cítit. Proto dávám banán samostatně. Banánový smoothie nemusí chutnat každému :) 
Nakrájíme dva banány a hodíme do mixéru. Přilijeme trochu vody a mixujeme :)

4. EXOTICKÉ SMOOTHIE
Potřebujeme: exotické ovoce; kiwi, mango, banán, voda
Oloupeme mango a odkrájíme od pecky, nakrájíme banán a oloupeme a nakrájíme kiwi. Hodíme do mixéru, přilijeme trochu vody a může se mixovat. :)

5. MANGO JAHODA
Potřebujeme: chia semínka, mango, jahody, voda
Oloupeme mango a odkrájíme od pecky. Poté nakrájíme jahody na polovinu a hodíme do mixéru. Teď přisypeme chia semínka a přilijeme trochu vody a můžeme mixovat :)

6. POMERANČOVÉ SMOOTHIE
Potřebujeme: pomeranč, 50 ml mléka, 1/2 polévkové lžíce medu, 1/4 polévkové lžičky vanilky
Tento smoothie bude trochu odlišný od ostatních. Oloupeme si pomeranč a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme do mixéru a přidáme ostatní ingredience; mléko, med a vanilku. Můžeme mixovat a podávat :)

7. MALINOVÉ SMOOTHIE
Potřebujeme: 150 g čerstvých malin, 2 banány, 200 ml kokosového mléka
Toto smoothie je velmi oblíbené. Postup je jednoduchý- nasypeme do mixéru maliny a nakrájené banány, přilijeme kokosové mléko a můžeme mixovat.

8. JABLEČNÉ SMOOTHIE
Potřebujeme: 2 jablka, šťávu z poloviny citrónu, vodu
Nakrájíme jablka na velmi malé kousíčky a vhodíme do mixéru. Vymačkáme polovinu citrónu a přilijeme vodu. Doporučuji přidat i cukr, může to být hodně kyselé :) 


Tak a jsme na konci. Která kombinace se ti líbí nejvíc a kterou třeba vyzkoušíš? Napiě mi to do komentářů :)
TEENKA




6 komentářů:

Chceš se mě na něco zeptat? Něco vyjádřit k článku? Tu máš prostor :)